Gogo's Boutique Hotel
Kisha e Manastirit të Panaisë

Kisha e Manastirit të Panaisë

Manastiri i Panaisë është një monument i trashëgimisë kulturore në Dhërmi.

Panagia në greqishten mesjetare dhe moderne, është një nga titujt e Marisë, nënës së Jezusit, e përdorur veçanërisht në katolicizmin lindor dhe krishterimin ortodoks.

Shumica e kishave mbajnë emrin e Virgjëreshës Mari, pasi Maria konsiderohet më e shenjta nga të gjitha qeniet njerëzore. Kisha është e hapur për të gjitha ritet fetare, që zhvillojnë banorët e fshatit.